Jun 20, 2010

Aku Menukar Dan Ditukarkan nya Aku

Aku ni jenis yang rajin menukar. Macam2 lah yang aku suka tukar. Tukar ini tukar itu but within budget la. Kalau tak mampos. Tapi ada satu je yang tak berani aku nak tukar !!!!!

Dah lama aku bercadang nak menukar layout blog aku ni. Tiap kali aku cuba ada je yang tak berkenan di hati. Last2 aku dapat juga tukar kepada design yang lebih simple... tapi banyak kerja2 pengubahsuai aku perlu buat..
nanti la..

Aku suka tukar menukar HP. Selalunya jual yang lama ambik yang baru tambah la skit duit. Kali ni aku nak kan Iphone. Jenuh la aku fikirkan macam mana aku nak penuhi nafsu tukar hp. Buat budget planning tak leh jalan. Tapi tu la kan kalau kita berbuat baik sesama insan pasti akan di balas baik. Hamba Allah sorang ni hadiahkan aku Iphone.

Orang rumah aku suka sangat mengambil gambar anak2. Dah bermacam2 digital camera aku sambaq. Pakai tak sampai setahun tukar lain. Biasa lah aku jual yang lama ambik yang baru. Kali ni selepas aku diracun kawan2 aku ambik camera DSLR. Puas hati ...

Awal bulan 6. Si Wira kesayangan aku buat hal. Berbunyi macam kapal laut enjin nye. Ikut kata pomen banyak kena repair. Dapat sebut harga gelap rasa dunia. Nasib baik ada kawan baik, bagi cadangan "Tukar aje Keta". Fikir punya fikir betul juga katanya.. duit tak keluar banyak. Jual keta lama ada untung pulak. Jadi tukar kereta baru.

Motor penting bagi aku. Seingat aku la dah 5 kali aku tukar motor. Kes yang sama macam kereta aku.. Tapi yang ni aku ambik motor second hand. Orang rumah tak bagi tukar motor cc besar. Takut perangai zaman bujang aku datang kembali la tu.

Sekarang ni planning TV lak. TV yang aku pakai ni pun dah melebihi usia perkahwinan aku. Nak merasa TV nipis screen besar skit. Kali ni aku tak tukar tambah TV. Sayang TV lama aku ni.

Minggu lepas Boss aku memanggil aku ke bilik nya. Risau gak apa halnya..  kena sound layan Facebook ke dalam hati.. gabra hati aku melangkah ke biliknya. Rupa2nya aku ditukar ke bahagian lain. Reporting semua ke KL tapi aku masih di tempatkan di Ipoh. Suasana kerja yang baru. Siok gak boss baru aku di KL aku di sini, duduk sorang2 dalam bilik pulak tu. Aku di tukar kan kerja !!!!

Alamak baru teringat.. Orang rumah aku sound soh tukar langsir. Dah berapa kali Raya aku dapat idea bagi alasan. Kali ni otak jam la.. Kasi idea leh ?????

3 comments:

piNky LuCiA said...

tukar je rumah baru.. so.. semua benda boleh baru.. haha

Tukang cerita said...

apa satu perkara tak berani tukar tu yeop?
hahhahahhahhaha......
:P

EL MARIACHI said...

sokong...ada bran ke yeop?