Jun 1, 2009

Aku Dan Awek RXZ

Cuti sekolah dah bermula. Biasa nya time macam ni ibu bapa sibuk la nak mengambil cuti. Bawak anak2 berjalan makan angin. Dan juga masa ni la orang sibuk nak kawin.
Hari sabtu pas je ada 3 jemputan kawin. Fenin jugak mana nak pergi. Dah tu pulak semua kaum keluarga. Tak pi kang ada yang kecik hati.
Pagi2 lagi lagi aku dah bagi arahan keras pada anak2 supaya cepat bersiap. Aku ambik keputusan pergi kenduri yang jauh dulu. Budak2 ni kalau hari cuti mata dia orang ni automatik je bangun lambat. Nak kejutkan macam nak berperang ....

Satu hal yang seronok pergi kenduri kawin ni dapat berjumpa ngan sedara dan kawan2 lama. Time macam ni je yang dapat menhimpunkan balik semua kawan2 pada satu masa. Tapi satu hal bagi aku le, kenduri kawin sekarang ni dah kurang kick, dah tak meriah cam dulu2. Semua kathering yang buat, upah orang. Dah takde lagi semangat gotong royong kenduri kawin.

Aku pergi la kenduri kawin kawan lama aku ni. Umornya dah 34 tahun, bekerja di Kuala Lumpur. Kawin pulak mak bapak yang arrange kan. Yang aku hairan kan sangat, zaman kami belia bujang tran tang tang dulu dia ni kira Mat Romeo. Awek ramai minatkan dia. Tup Tup kawin mak yang pilih. Entah la apa cite sebalik nya pilihan mak nye ??

Maka hari tu berkumpul lah semua geng2 lama aku ni. Masing2 nak menceritakan kisah si pengantin. Aku pun teringat lah kisah aku ngan Awal (pengantin lelaki) ni.

Satu hari tu aku ngan Awal dok melepak bus stop depan kampung. Menunggu member2 yang lain nak ke Fun Fair di Kampar. Aku sibuk mengelap motor baru aku, Awal tengah layan walkman. Tiba2 ujan turun, idak la lebat sangat. Satu motor Yamaha RXZ singgah nak berteduh. Pakai topi keledar fullface. Aku perhatikan orang tu tak nak la pulak dia bukak topi keledar dia. Aku bagi signal kat Awal, Awal ni pantang la ada motor lain singgah port kami tu. Dia pun buat2 la tanya mintak api. Sekali dia bukak topi fullface nya .. tu dia awek cun bawak motor RXZ. Terkedu kami kejap. Awal patah belakang balik ke arah aku. Nak menegur malu la kot.
Time aku dulu kalu awek bawak RXZ dah kira satu yang luar biasa.
Hujan stop awek tu bersiap la berangkat, Awal soh aku naik motor dia follow mana awek tu pi. Kami follow dari jauh. Bila awek tu dah sedar dia kena follow dia pun pecut motor, jadi terjadi la adegan drawa swasta. Kami ikut je mana awek tu pi, dia cuba le banyak kali mengelak kami. Akhirnya kami hilang jejak dia bila dia masuk kampung. Awal frust giler.

Seminggu pas tu kami berkonvoi ke Teluk Intan. Tengah jalan ada road block. Semua kawan2 aku lepas cuma aku dan Awal di arah ke tepi. Aku gabra dah, Awal buat muka selamba. Seorang polis wanita datang menghampiri kami meminta lesen. Aku perhatikan betul2, macam penah tengok.

"Seronok kan main kejar2 minggu lepas" Polis tu berkata sambil merekod.

Alamak ni awek yang kami follow... alahai polis rupanya. Patut la cara dia bawa motor expert. Merah padam gak la menahan malu. Nasib baik la dia tak saman kami cuma kami di sound dan di ketawa kan oleh abang2 Polis yang lain.
Awal bagi amaran kat aku jangan cite kisah ni kat member.. Biarlah rahsia.
Tapi aku rasa dah tak de rahsia lagi cuma dah jadi satu kenangan terindah
Hahahahhahahahaaa.....

31 comments:

amirul said...

Salam Bro,
Hahahaha... aku pun gelak besau baca n3 ini...

joegrimjow said...

da satu dunia da tau
gegeee

momentinlife said...

muehehe
mesti peluh dingin memercik kan?? =p

Tukang cerita said...

huwahuwahuwa...
best ke yeop kn perli sedas dua?...awek polis cun, tak perlah yeop.....

dotblogspotdotkom said...

dolu² pernah juga kene macam nih....tp masa tu...polis pompuan naik moto suzuki best...PROVOK pakcik...dia "rem"..kemain moto...konon ajak racing...al-kisah kat depan dah ada road block....

nasib le pakcik nih jenis x cepat melatah.....tidak kalu....balai cerita...

klakar²...

lionteen said...

sbtu lps g umah org kawen gak smpy 6umah sehari..
blk umah,mabuk trus..
hehe

Rinna said...

Ahakss kelakar laa baca kisah u nie..

Kalau jumpa kawan2 lama mmg best dan mesti teringat kisah2 dulu.. :)

miss oren said...

wah, ambik terkena sebijik..suka suki sangat gi follow orang..muehehe

LiNda said...

hik hik hik... dah pecah rahsia .

" Selamat Pengantin Baru ".

Monkey D Luffy said...

kalau aku

aku tembak korang...

muahaha

pink_butterfly said...

hahaha...


sgt sweet citer ni...

dude said...

hahaha..
ada2 je kisah zaman muda ko bro..
tapi best..okaylah..

Anonymous said...

generic zolpidem ambien (zolpidem) and lunesta (eszopiclone) - ambien withdrawal relief

Anonymous said...

alprazolam xanax dose of xanax for anxiety - replacement drug for xanax

Anonymous said...

buy xanax online side effects of xanax 0.25mg - order xanax online no prescription

Anonymous said...

buy ativan ativan dosage and mri - ativan vs xanax euphoria

Anonymous said...

buy ambien generic ambien from india - ambien 10 mg image

Anonymous said...

buy diazepam diazepam 2mg tablet - diazepam 5 mg addictive

Anonymous said...

ativan pharmacy order lorazepam online no prescription - lorazepam 1mg photos

Anonymous said...

xanax online order xanax online prescription - 4 bar xanax effects

Anonymous said...

buy xanax online no rx xanax pill report - generic pills for xanax pictures

Anonymous said...

ativan online ativan withdrawal high blood pressure - ativan while nursing

Anonymous said...

generic lorazepam ativan reviews - ativan side effects muscle spasms

Anonymous said...

buy xanax online buy alprazolam no rx - metronidazole and xanax drug interactions

Anonymous said...

can you buy xanax online better high xanax klonopin - xanax and alcohol mix

Anonymous said...

carisoprodol no prescription buy soma online ship texas - buy soma spliffs

Anonymous said...

buy valium online where to order valium online - buy valium diazepam uk

Anonymous said...

soma online somanabolic muscle maximizer 7 days out - soma side effects stomach

Anonymous said...

valium anxiety valium used for depression - can take valium antidepressant

Anonymous said...

buy valium overnight delivery valium side effects (eyes) - buy valium without a rx

Anonymous said...

Yοuг current рost pгovides confirmеd helpful to myself.
It’s quіte helpful and you're simply naturally quite educated in this field. You get exposed our eyes for you to varying views on this particular topic along with intriquing, notable and sound content.

My homepage Cialis Online