Dec 6, 2009

Happy Family+Snap+Old Maid=Donkey ????


Masih ingat tak lagi main game kad ni ???

Aku belikan tok anak2 aku (aku pun gian gak naik main) semalam. Jenuh la jugak cari kedai yang masih menjual game ni. Tawas satu Ipoh la..... tapi berbaloi..

Time aku dulu game ni memang popular. Selalu nya kat akhir2 tahun pas abis exam ada je la bebudak bawak kesekolah. Time tu pun bukan belajar dah, ada masa nya cikgu pun join sekaki main.

Aku rasa bebudak sekarang ni tak tau pun game ni wujud agaknya.
Tak kan merasa agaknya syoknye main game kad2 ni. Main game kad ni ada baiknya sebabnya :-

- mengingatkan daya ingatan
- kena cakap dalam bahasa English lak tu (Happy Family)
- mengeratkan hubungan persahabatan dan kekeluaragaan

Aku paling syok main Donkey ni. Main dalam 3-4 orang. Kad2 akan dibahagi sama rata dan salah satu kad tu ada kad "Donkey" yang mana setiap pemain akan cuba mengelak dari mendapatkan ini. Setiap kad yang match akan dikeluarkan dari permainan sehingga lah kad yang terakhir "Donkey".Dia la yang kalah. Masa kad2 tu berpindah2 tangan memang seronok, penuh ngan gelak tawa.

Tadi kami sekeluarga main la game ni. Best !! Sampai sakit perut kami gelak anak beranak.

Kalau ada sapa2 nak join main ngan aku ... meh laa hahahhahahaha

11 comments:

[z@ck] said...

budak skang suka main PS2 je..
da x layan game2 kad ni..
advance

[z@ck] said...

budak skang suka main PS2 je..
da x layan game2 kad ni..
advance

iyllienaz said...

haha..nk cari jugak la kad ni..syok gak maen dlm class..haha

Lifesaver said...

skrg pon masih main lagi

Bapak said...

Bapak dulu pun main kad ni dlm kelas.hhehe

Lady Libra said...

ye arr.. mmg best main kad2 nih dulu..

Kaseh Mucuk said...

hahaha...genti r igt mainan ni..zaman kita2 dlu jek bang ada..dak2 skang ni mana nk layan sgt..paling bes maen donkey..bila kalah kena merangkak! haha..besh3..

sufian said...

waahh..best2, tapi anak2 aku kecik lagi..kalu ajak abis la kena terabur kad2 tu!

siti murni said...

game ni mmg byk nostalgia...zaman kanak2...:-)

izzn9 said...

em..pmainn nie memng best..walaupn sya ni kira bdak2 zmn skrng..tpi pmainn ni still ade n kmi slalu memainknnye,lbih2 lg time akhr taun...n skrang d'tmbh satu prmainn iaitu UNO..
thu k pmainn 2??

hAnIsAh_aMmRaN said...

eh tak lupa lagi, sekarang pun sy main lagi kad2 ni.ada simpan kat rumah sewe main dgn housemate semua.ilang tensen nak exam nnt..ehehehe