May 17, 2010

Hadiah hari Ibu N Anniversary Aku

"Ayah !! soalan !!" tetiba Mira memanggil aku sambil mengonyangkan bahuku. Aku tika tu ralit melihat cite "The Pacific".
Aku cuma mengangguk.

"Kenapa mother day ngan anniversari ayah ngan ibu satu hari ". 
"Ermm.. " mood aku pada kaca tv. " Napa akak tanya ?"
"Ye la ibu kata kena bagi 3 hadiah !!" , "2 tok ibu dan 1 tok ayah".
"Betul la kata ibu tu" Aku mula berminat ngan soalan anak aku ni.. " Mana hadiah ayah ?"
"Akak tengah pokai la Ayah" dengan nada kesian.
"Aiittt duit belanja Ayah bagi tak simpan ke" 
"Tak cukup Ayah bagi ciput je" pandai lak Mira berkata ikut stail aku.
"Duit tabung ada kan".
"Ada tapi Ayah dah pinjam" aduhhhh wrong question asking.
"Ok Ok tahun ni tak payah bagi hadiah". Aku cuba cover malu tadi.
"Ibu.... kata tu" Mira macam ambil kesempatan.. Aku tau benar perangai anak aku ni. 
" Ayah settle laa". Terpaksa aku ....

3 comments:

SuFy said...

ahaha..wahh, eppy anniversary yg lepas..:p xpe, len kali bagi anak duit belanja lbh ckit..:)

ibu_umairah said...

huhhuhu best nyeee dapat hadiah!!!

piNky LuCiA said...

comey betul Mira ni.. lalala~ ;)