Dec 1, 2009

Azam Aku Tercapai

"Ayah.. jap2 jgn gerak kepala"

Tersentak aku ketika mengelamun di hentian traffic light. Bonus minggu depan masyuk kepala dah memikir apa nak buat.....

"Akak nak kira berapa uban Ayah".

Adehhh !!! aku memandang cermin pandang belakang.. 1, 2, 3.... alamak dah lebih dari 3 helai.

"Ayah dah macam Atok" Anak2 ku berderai ketawa.

"Yang.. Inai kat umah ada lagi x ?".

Terasa cepat masa berlalu. Dah nak masuk tahun 2010 hanya tinggal kurang dari sebulan je lagi kan. Azam kawan2 ku yang membuat azam di awal tahun sudah ke tercapai, tengah nak mencapai atau dah melupakan azam itu ???

Azam aku dah tercapai.Azam aku simple je.Mencari sahabat baik aku AZAM. Kami berpisah di sekolah rendah dulu bila Azam berpindah. Sejak hari tu tak penah la berjumpa dengan dia. Khabar pun tak de. Akhirnya ketemu di Facebook. Tapi lum la dapat bersua muka lagi.. Azam jauh sangat merantau nye.
Azam ko bila nak balik ????......

9 comments:

joegrimjow said...

alamak
xtau plak ape azam ku dlu2
huu

SuFy said...

hehehe...azam yg bagus...sy pun tering jumpa kwn lama...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

dah lama tak berazamlah bro...
pk-pk takut tak tercapai..

azam bonus banyak boley? hehehe..

miss oren said...

azam di tahun 2010 ialah nak jumpa azam...comel je ayat tu

LiNda said...

Azam..ooo azam...

suezensuzanna said...

wah simple nyer azam tuh:)

ezzati said...

dh ada uban!!haha..

eni said...

xpe..uban ituh mnunjukkan kematangan..ahaks..

Lifesaver said...

uban..suka cabut uban mama..