Dec 20, 2009

Cuti2 - Cherating.

Cuti sekolah kali ni aku bawak family aku ke Cherating. Aku buat last minit planning je. Selalu buat plan tak menjadi. Malam tu aku soh wife aku packing barang. Sampai sana baru cari hotel. Tak da hotel kita balik. Tu je plan aku..

Pagi 8 pagi aku bertolak . Jalan ke sana pun bukan nye aku tau sangat. Malam tadi bukak google maps tgk serba sikit. Buat la sikit kajian Hotel2 kat sana.





Dalam kol 2.30 petang aku sampai Cherating. Hari hujan lak tu. Teringat kan Hotel aku tengok malam tadi aku bukak google maps hp aku aku terus menuju ke Suria Cherating Beach Resort. Ni kira Hotel budget la. Apa yang penting bagi aku, hotel tu mesti ada swimming pool. Melangkah je masuk kami disambut dengan penuh mesra. Semalam baru RM175 termasuk bfast untuk 2 orang. Budak hanya dikenakan RM5 seorang. Jadi aku pun bagi ayat2 syurga akhirnya anak2 aku dapat bfast free. hhehhehee. Biliknya kemas dan ada Wi fi lak tu, nyesal aku tak bawak laptop. Letak je barang2 dalam bilik, anak2 aku terus mengajak ke swimming pool, letih aku drive tak ilang lagik tu..

.
Tengah syok2 mandi  hujan lak. Malam tu kami makan di Naemah Ikan Bakar. Masakan nya sedap dan harganya murah sesangat. Sok pagi nya pas bfast anak2 aku mandi lagi swimming pool (tak puas smlm kot). Dapat swimming pool langsung mandi laut tak ingat dah. Aku la sorang2 je mandi laut. Boring.....


Kata orang kalau dah ke sana tak sah kalau tak kena kopok lekor.. Shopping la ala kadar bagi kat sedara.

8 comments:

Kaseh said...

cherating mmg besh... .

siti murni said...

cuti tk planning kdg2 turns out to be most exciting.tp nk slamat, elakkn risiko..jgn wat selalu..better safe than sorry..penat drive nt..;-)

Lifesaver said...

cuti sekolah bawak anak2 mmg best

ezzati said...

bestnyaa cutii

Chik Na said...

seronoknya bercuti ..

Rinna said...

Bestnya gi bercuti ke Cherating.. Nasib baik dpt hotel ekk dlam masa cuti2 skolah..nie..

Kaseh Mucuk said...

mucuk pon suke las minit..mls nk plan takot x jadik..

suria memg best..tepat pilihan abg! yeay!! =))

slmt becoti.. njoy ur oliday k..

cik EPAL said...

bestnya bercutii :)