Oct 14, 2009

Naya !!!


Isnin
Jam 7.15 malam..

Ambik anak sekolah, aku terus memecut ke KMM Tomyam yang berhampiran Simpang Pulai. Aku memang suka sangat makan kat kedai ni. Murah dan sedap.

Macam biasa aku order la makanan tok 4 orang. Tapau. Sementara menunggu aku on9 Facebook.

Ake teringatkan pesan orang umah soh menelipon tukang paip. Name kad nya aku ingat simpan dalam wallet. Aku seluk poket... tiba2 menyelinap rasa darah... wallet aku tinggal kat umah. Bala ni, cam ne nak bayor makanan tu....

Aku panggil anak2 aku yg tengah main ngan anak taukeh kedai..

"Mira duit belanja ada balance ? Isyraf ada ?"

"Akak ada 3 kupang je "
"Adik seringgit je"

"Bak ayah pinjam".. "sok2 ayah bayo"
"Ayah selalu cakap cam tu, takde nye bayo"..

Aku call boss aku yang memang dok area tu.. malu tapi aku tebalkan je muka.(bukan x biasa). Hp dia off pulak dah.. Teruk aku nii..

Aku ke kereta. cari kot2 ada duit syiling ke apa ke... jenuh la aku selongkar drawer keta.. Nasib aku baik, jumpa satu sampul raya. Aku bukak... Alhamdulillah ada RM10. (ni mesti anak aku yang kecik punya), campur ngan duit syiling campur duit anak aku dapat lah aku dalam RM18.

"Yop siap dah"
"bape ?"
"17 setengah "

Fuhhhh !!! lega aku...............

Balik umah si CNN tak sempat bukak kasut terus cerita pada ibunya..................................

9 comments:

suezensuzanna said...

hehehe..si CNN jd informer..:).. hehe seb baik cukup kan..:D

Lifesaver said...

hahaha..ayah..ayah...

shira said...

ke keh keh .. lawak betul la citer nih

joegrimjow said...

dompet adalah benda utama ku akan bawak
huhu

ustazah dyLLa said...

cpt sungguh CNN 2 melaporkan...hahaha...dhsyat kan bile kena situasi mcm 2...tpi agaknye tokey kedai 2 dh kenal ngn abg laa...xpela, kalo hutang jap...

Tukang cerita said...

hahahaa....
lawaknya yeop!!!
:D

sharamli said...

CNN?
mmg mcm tu slalu ke?

LiNda said...

fuh !! semput saya baca..
punyalah suspens kann..
sibbaik ada,
legaaaa...

hehee

LUVLYDIYANA said...

tomyam kat simpang pulai tu mmg sedap..penah makan..best2