Oct 12, 2009

Macam ni pun ada ka ??

11.30 malam..

On laptop, sementara menunggu loading, aku ke dapur. Buat milo 3 in 1. Ambik saki baki kuih raya yang tinggal serbuk. Time ujung2 raya yang tinggal serbuk la sedap.

Anak2 dah terbungkang tido atas sofa. Time cuti ni aku kasi can tido lambat. Aku off kan tv, bentang tilam aku angkat budak berdua tu.

Fuhh !!! hirupan pertama sungguh menyegarkan badan. Di bookmark klick "Kerja" (sebenarnya Facebook, saja je aku letak nama "kerja". Kang takut kena selongkar). Terpapar log in.. wow sungguh cepat. Semenjak aku beralih kasih pada W1MAX ni memang siok. Sungguh laju giler.
Aku bukak lagi satu browser, URL "Blogspot", lama dah aku rasakan tak meng update blog aku tu. Kot2 dah bersawang. Di Facebook, ada satu inbox dari Mat Labu (identiti sengaja dirahsiakan).

Kandungan nya :-

Assalammualaikum bro..
Thanks approve (awat lambat sangat nak approve???)

Skodeng profile bro.. tengok ada ramai kawan2 aku ngan bro. bro curi/add ka ???

Blaa Blaa Blaa.......

AIITTT !!!! Mat Labu niiii .....................
Apa perasaan korang dapat mesej cam ni ?? Pelik la aku perangai Mat Labu ni.

Sebab nya aku lambat nak approve si Mat Labu ni sebab dia letak gambo avatar dia "LIVERPOOL". (aku dah la anti Liverpool). Aku ni jenis kalu yang add aku letak pic meraban teben memang la lambat skit la aku bagi kelulusan tu. Last2 aku approve kan jugak kerana aku nengokkan ada 26 orang "mutual pren".

Sejak bila la pulak aku jadi pencuri kawan dia nii ?? Agaknya dia tak paham makna "Mutual Friend" kot..

Aku pun balas :-

Waalaikummusallam bro Labu...

Lawan ngan Chealsea hari tu sapa menang ?? aku mis game tuu ??

Selamat Hari Raya.

Malas aku nak tulis pepanjang ngan orang cam nii..

12 comments:

amirul said...

Salam Bro,

Itu namanya manusia... macam2 perangai... hmmm...

ibu_umairah said...

betul3x setuju gak......bosan lah kalau layan org mcm itu!!!kita pernah kena gak......

LiNda said...

ekekeke...

gelak saya .
Labu oooo mat Labu...

a kl citizen said...

assalammualaikum

jangan layan... senang
pilihan di tangan kita

etomyam said...

mamat psycho ke tu bro?.....siap tanya pulak nape lambat approve...ke baru join FB jer hehehe...

Lifesaver said...

tu cari gaduh namanya

miss oren said...

mat labu kene pms kot..muahaha

lalink7 said...

kelakar

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kui-kui-kui..
kan dah kena..
baru padan muka dia..


memasing punya diri memasing boleh pilih sapa yg dia nak kwan ..kann bro..

Kaseh Mucuk said...

ceh! ntah2 dia yg curik kwn kamo..hak3..

besh ke w1max tuh? cm nk beli gak lew..berokband ni pon kata terpantas..tp rasa cm nk hempas jek! huhu

Bapak said...

hehehe..mat labu oh mat labu..hhehe

mamat 'liverpool' memang camtue..ops..hehhe

.:sanDORA:. said...

W1MAX ka ? ok yer.. hu33!!
aku still celcom broadband.. he33!!

haku rasa mat labu ni baru terjun dunia IT kot.. tu la loghat siket..

xper arr bro.. biar la si luncai terjun bersama labu-labunyer.. keh33!!

haku dah lama xonline nih.. besh giler dpt tgk blog kengkawan.. blog aku lingkup bersawang...