Dec 23, 2008

Sg Klah Hot Spring

Anak2 dok bising cuti sekolah asyik lepak umah. Bukan aku tak nak bawak meround mana2, cuma poket koyak skit bulan ni. Pening kepala dan tak nak menghampakan anak2 aku tu, aku buat plan ngan sedara aku pi ke Sungai Klah HotSpring. Ni la frist time aku sampai sini walaupun tempatnya tak la jauh sangat dari rumah aku.

Sampai sana dalam dekat pukul 11 pagi. Tu dia punya la ramai orang. Tak sangka lak tempat ni fames tol. Nak parking keta pun payah. Datang lambat berbatu2 la park keta.

PC210001 PC210002
Pastikan anda tau anda tergolong dalam kategori yang mana sebelum membeli tiket masuk Kaunter tiket..
PC210006 PC210005
Peta Lokasi supaya tak sesat!!.. Posing jap sementara nunggu sedara mencari parking.
PC210008 PC210009
Beso tol batu ni... Aktiviti berjalan kaki(parking keta jauh)
PC210010 PC210011
Kolam air sejuk gunung. Tumpuan bebudak. Paling best berendam bawah Sotong tuuu Air nye berombak cam kat laut lak.
PC210012 PC210017
Usha mana nak lepak .. Suka sangat dapat port lepak..
PC210027 PC210029
Life guard. Tugas utama jaga budak 2 orang tu. Kasi angin kat Ibunya ... hhehhehehe
PC210033 PC210035
Kafeteria. Harga makan minum paham2 je laa Kawasan Merendam kaki..
PC210039 PC210038
Telur sebiji tu aku punya.. Ihsan dari makcik yang baru kenal. Masa untuk telur masak..
PC210050 PC210041
Makan telur rebus sambil merebus kaki... Lenguh2 kaki ?? jomm ke Terapi
PC210042 PC210043
Terapi kaki berjalan atas batu kecil bersama air suam2 kuku. Kat sini airnya panas skit.. kalau leh tahan berendam segar badan pas tu..ala2 jakuzi..
PC210046 PC210047
Aku banyak habiskan masa berendam kat sini Budak2 kurang berminat mandi tempat ni. Panas. suhu dalam 30c aje.

8 comments:

Monkey D Luffy said...

lawanya... natural ker sebab nampak mcm buatan manusia jer tmpt tu

sue said...

wah..tak ajak pon..jeles laaa..bestnyee kan...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

best nyer jalan2 cuci mata
he he he

(^_^)

Krasz bAtu said...

airnya panas tu natural la... tmpt mandi tu dah dikomersialkan...

cik wanie said...

wah wah wah ,
bestnyer tempat nie,
rasa mcm nak bawa family pergi situlah,
hik hik hik:)

cahayaqaseh said...

wahhh best nyer...tak ajak pun huhuhu....
nak jugak ikut rendam kaki.....

Fazlie a.k.a. Mitsuhide Anzai said...

salam. kt situ ada chalet x?cam menarik je nk wt reunion.

Krasz bAtu said...

chalet x ade bro ? tapi Hotel bertaraf bintang ada.. semua kemudahan ada di hotel tu.. aku kenal ngan pengurus sana ...