Jan 6, 2009

Sekolah Time Setat

Penggal pertama persekolahan telah bermula, takde la peluang nak bangun lewat dah. Rutin bz dan kelam kabut aku pun dah bermula hari ni. hehehehehehe
Tahun ni Mira dah darjah 3 dan putera aku yang encem macam aku baru je masuk darjah 1. Tengok depa bersiap pagi tadi aku rasakan diri ni dah semakin tua. Cepat sangat rasanya masa berlalu.

IMAGE_097 IMAGE_096
Anak2 aku bersekolah sessi petang. Pagi aku masukkan anak aku ke Sekolah Agama Rakyat. Pelajaran Agama sangat penting masa ni. Kelas bermula dari pukul 8 hingga 10:45 pagi.
IMAGE_105 IMAGE_106
Sesiapa yang nampak 2 orang budak ni berpakaian seragam memasuki premises terutama Cyber Cafe waktu sekolah jangan teragak2 bagitau aku!!

Masuk je kereta, "Ayah duit banje mana ?" .. Aduhhh !! budak2 zaman sekarang ni duit je di ingatnya. Aku hulurkan sorang seringgit. "Ayah mana cukup!!" (saja nak test anak aku). Betul jugak kata anak aku, zaman sekarang ni Seringgit apa dapat. "Ayah dulu sekolah Opah bagi Ayah 40 sen je tau!! cukuplah tu". Aku hulur lagi Seringgit sorang. Mewah tol budak2 sekarang ni, tak macam aku dulu nak mintak sekupang kat mak pun takut. Dalam kereta fikiran aku melayang, teringgat masa aku bersekolah dulu. Mak bagi belanja 40 sen jer tapi cukup bagi aku membeli makanan kat kantin. Sekarang ni jangan harap laa,, Air sirap pun dah 40 sen.

IMAGE_107

"Ayah balik le.. tak payah tunggu kakak.. Ayah pergi tengok adik" ..

IMAGE_121


Ni dia class Isyraf..
1 BESTARI.. Sekarang dah tak guna cam dulu .. 1 Hijau , 1 Biru ke . Pemilihan nama class pun dah dikomersialkan.
IMAGE_119

Aku suruh Isyraf duduk depan sekali. Biar senang cikgu nak monitor.. Jangan ikut ayahnya kat class duduk belakang sekali..
Pas usha class dia apa yang patut aku balik.

IMAGE_125
Waktu rehat Isyraf, terpaksa datang balik ke sekolah. Ibunya risau sangat kot dia tak dapat makan.
Aku kata kat Ibunya nak beli kan dia "KFC or pizza ke?" hehehehhehee

6 comments:

Monkey D Luffy said...

aku dulu sampai tingkatan 5, 50sen jer... tingkatan 6, seringgit. kalau balik lewat bg tambang lg seringgit...

KE said...

cabaran kepada mak bapak. bila nak kena hantar anak 1sttime g sekolah. :D

cahayaqaseh said...

masa qaseh sekolah menengah dulu , mak bagi rm3.00 untuk seminggu. Pandai-pandailah nak berjimat. Tapi masa sek rendah tak ingat. Lupalah. Dulu 60 sen dah cukup.....tapi skrang mana cukuo. semuanya mahal....

azza_irah said...

ehehe..nampak mcm ayah yg lebih excited dari asyraf nak ke skolah..hehee..
tahniah..tentunya saat2 yg mbanggakan seorang ayah mnhantar anak k skolah..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

terimbau kembali zaman kenakalan ku dulu

(^_^)

::_Yanie Putrajaya_::


*********************************

nakaltitude said...

ni bapak dia yg teringin masuk sekolah bukan anaknya..... ahahhahaha....