Jun 13, 2009

Merah n Obsese

Masa baby aku tengah buat Physioteraphy aku meround la dlam Ipoh Specialist Centre.
Aku terjumpa la alat canggih timbang berat, tinggi dan mengira tahap BMI kita ..

Aku pun Toray !!!!

Adooiiii !!! Uol's nampak tuu
MERAH n OBSESE !!!!

Aku sedar lately ni aku memang kuat makan. Aku rasa sejak aku tau kes baby aku ni le. Sedih tapi aku makin kuat makan ... Heran laa !!!!!!!!!

14 comments:

Cik AniS GalaXy said...

alamak..
kalo anis la timbang
mau habis merah 2 agaknya...hehe

iyllienaz said...

makan yg berkhasiat ya..semoga dijaohkan dr segala penyakit..

momentinlife said...

hmm
OBESE sepatutnya..
Obses lain dh maksudnye... =)

~ miss ekin pinky ~ said...

xpelaa kalu obese pas kawin..

tu namanya isteri pandai masak..

kenyang perut makan..

haha.. (gurau taw)

Ivy Metaga said...

alamak kalo sy dapat warna merah tu, pasti berteriak hahahhhaa

piNky LuCiA said...

waa.. kurangkan makan.. nanti perut boroi.. huhu

LiNda said...

hermmm... ada 2 kategori .

pertama ~ OBSESE pada makanan or maksudnya memang takleh nampak makanan. Mesti nak makan ! kiranya pantang nampak makanan, sapu abis..

kedua ~ OBES pada kegemukkan . Yelah... pas makan mestilah naik badan .. pas badan dah gebuus, mestilah Obesiti . Oh hoh... ini sangat merbahaya .

so, pepandailah yerrrr ...

haruan tasek said...

kalau begitu kurangkan makan..hu..hu

miss oren said...

sebab tekanan la 2 yang terlebih makan

sufian said...

aku rasa lebih elok kalu sedih kuat makan..dari emosional :)

naurah makwa said...

kena diet la pas ni..takut kolestrol dalam darah

dude said...

obesiti itu kacak dalam bahasa melayunye kalau tak silap aku...;)

ustazah dyLLa said...

jaga kesihatan...diri anda sngt2 diperlukan dlm hidup family anda...

Lifesaver said...

opppsss!terlebih ke?