Jun 7, 2009

Nasi Lemak Ayam Kampung

Selalu aku melawat ke blog kengkawan, banyak yang bercerita tentang makan dan tempat makan kegemaran depa. Aku kalau bab makan ni memang tak memilih, wife aku cakap senang je nak kasi aku makan, goreng telur ngan ikan bilis pun aku tak penah komplen..
Aku nak bercerita pulak tempat makan yang family aku suka pi kat Ipoh ni. NASI LEMAK AYAM KAMPUNG namanya. Lokasinya di Jalan Ali Pitcay. Restoran ni tak la semata2 jual nasi lemak je, makanan siam pun ada. Nasi Lemak nye memang power makan pulak ngan ayam kampung.. fuuhhhhh best.
Menu yang paling aku suka kat sini Belut masak pedas. Bagi yang tak penah cuba makan belut rugi .. baik cuba rasanye lagi sedap dari ayam. isinya lembut. Satu lagi Tomyam kat sini memang best. gerenti berpeluh makannya.
Harga makanan kat sini memang murah. Layanan mesra dan cepat.
Toiletnya bersih dan siap ngan sofa lagik tuuuuu.....

8 comments:

Nur Farhana said...

Hoho.. Btoi2.. Sdap2.. Nasi lmak de mmg sdap.. Ayam kmpung lg tuh.. Peberet.. Heehee.. Tp slalu rmai giler org kat sini.. Huhu..

haruan tasek said...

sedap..sedap... nak nasik lemak juga pagi nie

momentinlife said...

ermmmm belut????
gamba atas paling kanan tu belut ke???
uh!!~

dude said...

sedap2.
lagi sedap kalo ada orang belanja makan..hoho

fazadilla said...

kat ipoh ke??haishhh..xdapat la pegi..hari tu pi perak paling jauh pun pi taiping..kat kuala sepetang..warung mak teh makan mee udang..sedap! hehe..

Lifesaver said...

erk?belut?

huhu~

Monkey D Luffy said...

aku lg suka makan2 simple

hehehe

cikeYda said...

hahahhahah siap toilet pun ada sofa erk.. sempat lepak d toilet ka?? ahhahaha