May 10, 2009

Hadiah Anak


Pagi2 aku dikejutkan suara anak2 aku melompat atas katil, Isyraf memeluk ibunya dan mira tersengih melompat tangan memegang sekotak hadiah. Aku masih terpingga2 mamai lagik. Jarang aku bangun awal pagi ahad.
Air mata ibunya meleleh, bukak hadiah.. JAM !!
dalam hati aku dapat hadiah lagi ... dah la semalam aku kasi Handpon. Aku hairan bila masa anak aku berdua ni pi beli JAM... (kena buat edisi siasat ni). Aku capai dua helai kertas dari tangan isteri aku.. Adooiiii anak aku ni kertas cam ni depa buat kad.. buat malu aku daa.. Tapi aku bangga gak sekurang2 nya depa berusaha buat untuk ibu kesayangan.. Aku nak tunggu lak Hari Bapa nanti... Ada tak hadiah ???.. hehehehhee


Hari ni aku dengan Beso ati kasi isteri cuti sehari dari melakukan kerja2 umah. Kami 3 beranak akan settle semua kerja.

Aku ke Tesco, aku shopping skit bekalan makanan. Aku cadang hari ni aku tak nak orang ganggu.. aku kan off handphone, lepak kat umah main PS2 , tgk DVD ngan family. The Day Just For Family Only.

Aku ingatkan senang buat kerja2 umah. Isteri aku hari ni jadik Mandur, bagi arahan apa kerja umah nak buat. Aku buat la semua tu, membasuh, mandikan baby, masak maggie, sidai kain weii macam2 lerr... Penat !!!!! Camne lah kaum isteri leh tahan.. Aku surrender, Esok aku akan bagi balik tugas2 ni kat Isteri/Ibu.

10 comments:

Nur Farhana Abdullah said...

Wah.. Suami mithali gitu.. Huuhuu.. Tapi shari jewk ker.. Heehee.. =p

amirul said...

Salam Azizul,
Takkan masak maggie je sambut hari ibu hehehe....

P/S: Anak-anak yang soleh/solehah tu...

Monkey D Luffy said...

hehehe

surrender gak ghupernye

momentinlife said...

ehehe sweet!
anak2 ko mesti blaja jd 'sweet' dr ko.. =p

cikeYda said...

seeee... u kena tabik spring ngn ur wife.. u baru buat keja umah sehari da surrender.. hahahahhahah

miSz.haNie said...

aha..
tu ler kehebatan sorang wanita..
[msk megi je ke..ekekekeke :P ]

Tukang cerita said...

hahahaaa...
golak goling2 baca entry hang yeop...

baiknya anak2 hang yeop...

teman celebrate kat umah jer lah...
suami teman sakit maaaa.....

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

surender?? tau dahhh :0)

dude said...

wahhh bestnyer ada family ek..
tak sabar gua nak kawen mcam nihh..

cahayaqaseh said...

tahu pun betapa beratnya kerja2 seorang ibu/ isteri. sebab tu kena hargai jasa dan pengorbanan mereka.

selamat hari ibu kpd mrk yg bergelar ibu.