May 26, 2009

Lepak2@mamak

Pagi ni awal aku sampai Opis. Aku berjalan ke kedai mamak berhampiran. Kelihatan ramai orang di kedai mamak, aku duduk di sebelah kaunter mamak. Meja ni bagaikan telah dikhas kan untuk bebudak opis aku. Pelanggan lain bagaikan mengerti takkan duduk di situ.
"Aduhhaaaii baru 7.30 pagi"....
"boss minum apa ?"
"Biasa"
"makan ?"
"Biasa" , "paper ada"?
"kidai ada"
Tak guna mamat Bangla ni pekena kan aku.

2 remaja berpakaian sekolah menengah masuk. Lagak Romeo dan Juliet. Duduk di meja sebelah.
Dalam hati aku tak pi sekolah ke budak ni. Gerenti ponteng ni.. aaghhhh lantak lah bukan adik aku. Ku perhatikan mereka lagi begitu asyik bersembang, roti canai dan teh tarik di kongsi bersama. Mereka OFF kan segala apa yang berlaku di sekeliling.

Dari aku mula2 masuk meja belakang aku ni la yang paling happening. Pada pemerhatian aku macam Lawyer. Topik disembangkan pasal Bolasepak MANU akan menentang BARCELONA.
Aku pun minat gak bola tapi tak la fanatik.

7.45 pagi
Hujan tiba2 turun. Sejuk aku off kan kipas. tindakan aku dijeling oleh seorang perempuan cina. Mungkin tak berapa suka kot. Mungkin juga dia skip mandi pagi. Hehhehehe

Aku menghabiskan minuman, niat di hati nak lelap sekejap di surau opis. Masih ada banyak masa lagi niii......................

10 comments:

Monkey D Luffy said...

ponteng sambil dating ker?

kasihan mak bapak

Krasz bAtu said...

budak2 sekrg ...

amirul said...

Salam,
biasa la budak zaman sekarang...Tidak rasa segan langsung dengan orang sekeliling. selamba dia je tambah kat cc.. mcam-mcam gelagat kekadang tu pakai baju sekolah isap rokok baik lelaki ataupun pompuan selamba je...kita pulak yang sakit hati menangoknya...dunia dah terbalik agaknya

clarabella said...

ahah..metol2 inche amirul..stuju sesangat..mmndangkan owg keje kat CC. erk.skang da benti..hehe..xmalunye..owg ni diorg anggap cm tunggul je..nengok je aksi2 mesra dowang..nyampah..bwat malu je..owg melayu lak tu..

Lifesaver said...

kalo saya tgk romeo & juliet tu, sure2 dpt jelingan maut...hahaha!

naurah makwa said...

wah..masih sempat nak tidor lagi..biasa arr..budak2 skang agak sosial perangainya..tipu mak bapak la tuh..

LiNda said...

" Bosss.. ini minum bayar dolu, ngantuk kaluuu, balik rumah kasi tidoo " sengeh songeh si mamat banggela .

piNky LuCiA said...

waa.. bagusnya.. awal pergi kerja.. hhehe..

Tukang cerita said...

kalau yg berdating tu students teman, teman debuk belakang dia!!!
hahahaaaaa....
:)

dude said...

agak2 kalo kita sound sure kena balik kan?